Inspiration

Pas på din krop, mens du er på arbejde

Rigtig mange danskere bruger det meste af deres arbejdsdag foran en computer. Kroppen er ikke lavet til at sidde stille så mange timer ad gangen, og derfor er det vigtigt, at man bliver opmærksom på at skåne kroppen, hvor man kan.

Stil krav til din arbejdsplads

Hvis du er en af dem, som bruger mange timer foran en computer hver dag, er det vigtigt, at du sidder ordentligt. Derfor bør du sørge for at stille krav til din arbejdsplads.

De skal nemlig stille en ordentlig stol til rådighed. Skærmen skal kunne justeres, sådan at den er i øjenhøjde for dig. Desuden kan det være godt at have et hæve-sænkebord, så du sommetider kan stå op, mens du arbejder.

Vær opmærksom på din siddeposition

Når du sidder ned i mange timer ad gangen, er det vigtigt, at du er opmærksom på at sidde ordentligt, så du ikke får smerter i ryg og skuldre. Bliv klogere på emnet her.

Selvom det er vigtigt at sidde ordentligt, kan det også være fornuftigt at sørge for at komme op at stå flere gange i løbet af dagen. Disse pauser fra at sidde ned kan du passende inkorporere ved at blive opmærksom på at hente vand, te eller kaffe til dig selv og dine kolleger.

Kommentarer lukket til Pas på din krop, mens du er på arbejde