Inspiration

Du arbejder bedre, hvis du holder pauser

Mange mennesker har en tendens til at holde alt for få pauser, når de er på arbejde. Selvom det kan virke som om, at man på den måde får arbejdet mere, betyder det ikke, at man får arbejdet effektivt.

Hold pauser ofte

Hvis du gerne vil arbejde effektivt og tage gode valg, er det fornuftigt at holde en pause mindst hver gang, der er gået halvanden time. Undersøgelser har nemlig vist, at det er så lang tid, man højst kan arbejde, inden man har brug for en pause.

De pauser, du tager, behøver ikke at være lange. Hvis de blot varer få minutter, har de stadig effekt. Derfor kan du passende få flere pauser i løbet af en arbejdsdag ved at blive mere opmærksom på at hente vand eller kaffe.

Slap af når du kommer hjem

Ofte har man en tendens til at arbejde hele dagen, for derefter at tage hjem og arbejde videre på sine personlige projekter. Hjernen har dog brug for at holde pause, efter den har klaret en stor opgave.

Derfor er det en god idé at slappe af, når du kommer hjem. Her bør du lave noget, som du personligt finde afslappende. Find gode råd til afkobling.

Kommentarer lukket til Du arbejder bedre, hvis du holder pauser