Inspiration

Få 10 % hurtigere internet med en bedre router

(sponsoreret indhold)

Når du gerne vil have hurtigere internet, så er der en del tips du kan bruge, for at optimere hastigheden og hvis du ikke er klar over hvor hurtigt din forbindelse er, så kan du med fordel teste din interernethastighed her, for at finde ud af, hvad hvilken internethastighed du har.

Hvis du gerne vil have en hurtigere internetforbindelse, så kan du kontakte din udbyder for at høre om der er nogle muligheder, men hvis du har den hurtigste internetforbindelse som de kan tilbyde, og du kan se på din test at du burde kunne få endnu mere hastighed, så kan du overveje at udskifte din router.

Sådan får du hurtigere internet med en ny router

Mange gange, så får man tilsendt en ny router når man skifter internetudbyder. Men det er ofte nogle ret billige routere man får med, som dog for de fleste mennesker fungere helt som de skal. Men hvis du føler at din router mangler noget power, så kan du købe din egen router. Du kan selvfølgelig også være tvunget til selv at købe en router, hvis du i dag bruger 4G forbindelsen til mobilt bredbånd og derfor skal have en billig 4G router. Men hvis du bruger en almindelig bredbåndsforbindelse igennem kobbernettet eller fibernettet, så kan du købe nogle routere til forholdsvis billige penge som uden tvivl kan forbedre din wifi forbindelse i hjemmet

Hvilken router skal du gå efter?

Når du skal på jagt efter en ny router, der også kan betales for penge, så bør du altid gå efter en router der har dual band. Dual band betyder at de har to frekvenser med båndbredde at køre på. De lidt ældre routere har kun en båndbredde, som betyder at de modtager signal og sender signal på den samme forbindelse, som kan skabe lidt interferens og derved også en langsommere trådløs wifi forbindelse. Men med dual band, så kan routerne både sende netværket over 2.4GHz og 5GHz hvilket betyder at de kan modtage på en frekvens og sende det trådløse internet ud på en anden kanal og derved undgå at skabe problemer.

Hvad koster de?

Priserne på routere svinger med alt fra 500 kroner og op til mange tusinde kroner. Dog behøver du ikke at skulle betale 10.000 kroner for en ny router, da nogle modeller til kun 1000 kroner kan stort set det hele. Årsagen til at nogle routere er utroligt dyre, er at de giver brugerne adgang til nogle mere avancerede indstillinger, såsom at indstille et gæstenetværk og sætte begrænsninger på til de forskellige brugere. Men som udgangspunkt, så burde du kunne finde en billig router til omkring 1000 kroner som du kan bruge fra i dag og mange år frem, uden at du kommer til at mangle ny teknologi.

Kommentarer lukket til Få 10 % hurtigere internet med en bedre router