Blog,  Guider,  Inspiration

Fjern fugt med en grøn varmekilde

Der er mange der har problemer med fugt i sin bolig, og som ikke ved at man kan få bugt med problemet, ved at installere grønne løsninger i sit hjem. her kan du læse mere om, hvordan du både får fjernet fugt og får en grønnere varmekilde til din bolig. 

Prøv en varmepumpe

Det er faktisk sådan, at en luft til luft varmepumpe kan bidrage til at nedsænke fugt niveauet i din bolig. En luft til luft varmepumpe, omdanner kold luft til varm luft. Man kan også få det der kaldes en luft til vand varmepumpe og jord til vand varmepumpe. En luft til luft varmepumpe, er en af de mest populære varmepumpeløsninger. Luft til vand varmepumpe kan dog give dig en komplet varmeløsning, der du både får varmet dit vand og din bolig op. På den måde, kan man spare tusindvis af kroner på sin varmeregning, og der er rigeligt med muligheder for at tjene sin varmepumpe ind efter kun få år. En luft til luft varmepumpe, kan også fjerne fugt i din bolig og tilrettelægge for et godt indeklima.

Hvad koster en varmepumpe?

Selv om varmepumper bliver mere og mere populære, så er der også mange der synes det er en dyr investering. Det man skal tænke på, er at det er en investering der kan betale sig – også på relativt kort sigt. En luft  til luft varmepumpe vil for eksempel som regel betale sig ind efter 4-5 år. Det er fordi man sparer så meget på varmeregningen hver måned. Hvis du laver en totalløsning med både luft og vand, så kan du regne med endnu større besparelser på din varmeregning. Det bliver til mange penge samlet, og det er derfor en varmepumpe kan betale sig.

Man skal regne med hvert fald omkring 20.000 kr. til en varmepumpe. Det er selvfølgelig vigtigt at finde en varmepumpe af høj kvalitet, men det er også en god ide at lægge lidt ekstra fokus på montering af din varmepumpe. Den er både dyr og besværlig at flytte, så det bedste er at få den installeret korrekt med det samme. Hvordan din varmepumpe er monteret, har også meget at sige for hvor effektiv den er, og derfor så er det spild af penge, at få en varmepumpe der ikke er monteret optimalt. Det er altså særlig i forbindelse med montering af din varmepumpe, at du skal være lidt ekstra opmærksom. Når varmepumpen er monteret korrekt, får du den optimale cirkulation af varme i din bolig.

En grønnere løsning

En varmepumpe er en grønnere løsning. Både du og klimaet slipper billigere afsted, når du bruger en varmepumpe. En varmepumpe er nemlig svært energieffektiv, og producerer vedvarende energi. Når man får al sin varme fra en grøn varmekilde, så slipper man for at benytte sig af dyre og forurenende varmekilder. Det er også et kendt faktum at en varmepumpe er noget af det mest miljørigtige du kan vælge, enten om du er ved at bygge nyt hus eller bor i en ældre bolig. Det er en mere miljørigtig varmekilde end både oliefyr og pillefyr, der har været andre tilsyneladende miljørigtige varmekilder.

Kommentarer lukket til Fjern fugt med en grøn varmekilde