Blog,  Guider,  Inspiration

Få styr på alt omkring bilen 

I Danmark er der mange afgifter, der skal betales, når man køber bil. Vægtafgift, grøn ejerafgift og registreringsafgift er nogle af de ekstra udgifter, der ligger ved et bilkøb. Hvis du køber bil i udlandet, skal du særligt være opmærksom på registreringsafgiften, da den forhøjer prisen med op over en tredjedel. Læs videre og bliv klogere på, hvilke afgifter du som bilejer skal være opmærksom på. 

Når du køber en ny bil, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Særligt hvis du køber en ny bil i udlandet, er der en særlig ting, du skal tage højde for, inden du registrerer dit nye køretøj på danske plader. Registreringsafgift er den afgift, det koster for at registrere et køretøj i Danmark. Det kan ofte være en dyr fornøjelse for mange, der føler de har gjort et kup i udlandet, når de ser prisen på registreringsafgiften i Danmark.  

Selvom en bil måske ser billig ud vurderet på prisen, så er registreringsafgiften ofte det, der trækker tænder ud. Det kan være en kompliceret sag at finde ud af, hvor meget en registreringsafgift helt nøjagtigt regnes ud, men i linket ovenover får du en udførlig guide til, hvordan du selv kan beregne den. Uanset hvilket køretøj du skal have registreret, kan du se, hvad du skal betale helt ned til sidste øre.  

Vær opmærksom, når du køber bil i udlandet 

Selvom det måske er fristende at investere i en bil, du har set på et marked i udlandet, skal du være ekstra opmærksom på registreringsafgiften. Typisk ligger den på omkring 40% af den pris, du køber den for i udlandet, og det er altså en væsentlig procentdel, du skal lægge til. Mange bliver overraskede over, hvor høj den danske registreringsafgift egentlig er, så sæt dig godt ind i reglementet, inden du investerer.  

Hvis du alligevel godt kan få tiden til at gå med at opspore gamle eller nye biler på det udenlandske marked, kan du jo snildt benytte dig af en valutaomregner, der kan give dig det hele i danske priser. Så slipper du for at sidde med lommeregneren fremme, når du skal finde et godt tilbud på det tyske marked, hvor bilerne er væsentlig billigere, end de er herhjemme.  

Oplev friheden i din nye bil 

Bilen er frihedens køretøj. Så snart du har fået styr på alle udgifter og afgifter, kan du jo tage din valutaomregner med en tur ned gennem Europa. Bilen tilbyder bare nogle andre oplevelser, end offentlig transport gør. Og med bilen kan du helt selv bestemme, hvor og hvornår du vil afsted fra.  

Hvis du er bekymret for sådan noget som CO2-udslip, har du også rig mulighed for at investere i en elbil i stedet for en, der kører på almindelig diesel eller benzin. Det er langt lettere at finde en elbil i dag, end det var for bare 10 år siden, og markedet er siden eksploderet. Hvis du gerne vil køre med grøn samvittighed, kan du derfor overveje, om ikke du skulle investere i en elbil.  

Kommentarer lukket til Få styr på alt omkring bilen