Inspiration

Planlæg din tid – og nå mere!

(sponsoreret indhold)

Rigtig mange af os har en travl og hektisk hverdag – faktisk så travl at vi næsten drømmer om, at der på magisk vis ville opstå flere timer i døgnet, så vi bedre kan følge med! Vi skal hente og bringe vores børn, passe vores job og levere gode resultater, holde os i form, spise sundt, være sociale og nåh ja – allerhelst have 8 timers søvn i døgnet. For nogen virker det nærmest umuligt, for døgnet har jo trods alt kun 24 timer. Men med en målrettet planlægning og sans for koordinering, så kan du faktisk komme overraskende langt.

Start med at købe en fyldestgørende kalender i vaskeægte papir – og læg den uoverskuelige digitale fra din smartphone på is! Hvis I er en familie, der skal have alle aftaler til at gå sammen i en højere enhed, så køb en stor kalender med plads til noter og kommentarer uge for uge. Hæng den med fordel op i køkkenet eller et sted, hvor alle går forbi hele tiden, så bliver jeres planlægning langt mere håndgribelig.

Sæt dig ned med din bedre halvdel hver søndag og sæt en times tid af til at planlægge den kommende uge. Skriv alle arbejdstider, aftaler og børnenes aktiviteter ind i kalenderen. Aftal hvem der henter og bringer på hvilke dage – og forsøg så vidt muligt at holde jer til planen. På den måde kan I lettere se, hvor der er “hvide felter”, som I kan fylde op med jeres yndlingsting – en løbetur, en kaffeaftale med veninden eller en fodboldkamp.

En anden måde at spare tid og besvær på er ved at lave en madplan hver uge. På jeres lille søndagsmøde kan I på forhånd finde ud af, hvad I gerne vil spise i næste uge. Derefter kan I købe stort ind, så I undgår ture til supermarkedet på daglig basis. Det er i øvrigt en løsning, som hurtigt vil kunne mærkes på madbudgettet, fordi man slipper for at falde for dyre fristelser og færdigretter i løbet af en travl uge. Meget indkøb kan også klares online – både tøj, ting, mad etc. Ofte kan du finde online rabatkoder og på den måde opnå en skarp pris på alt mellem himmel og jord i dit hverdagsforbrug.

Og vær så ikke bange for at bede om hjælp! Måske kan mormor hente børnene den ene dag og farmor den anden. Det giver jer forældre en ekstra time eller to i planen, som I kan bruge på motion, kærestetid eller til at få en presserende job-deadline ud af verden. Hvis det er svært at finde tid til rengøring i det daglige og I ikke ønsker at bruge weekenden på at fjerne hår i afløbet, så hyr en rengøringshjælp et par timer hver uge – det er penge godt givet ud.

Invester lidt tid i at få overblik og planlægge ugen – og nyd at få større frihed i hverdagen!

Kommentarer lukket til Planlæg din tid – og nå mere!