Inspiration

Få mere ud af din styrketræning med protein

(sponsoreret indhold)

Når vi dyrker styrketræning, er det vigtigt, at vi får protein lige efter, at vi har trænet. Det  råd kender vi vist alle sammen til. De fleste styrketræningseksperter siger, at det er optimalt, hvis du indtager det hurtigt efter, at du har styrketrænet. Det er vigtigt, hvis du vil have det lidt ekstra ud af din styrketræning.

Der er en række forskellige muligheder for at indtage det lige efter, du har styrketrænet. Selvfølgelig kan du bare spise en bøf, og det vil jeg faktisk mene, ville være en rigtig god idé. Men det er de færreste af os, som lige har en bøf ligende, som vi kan indtage. Heldigvis er der lavet en masse forskellige tilskud, som du kan indtage lige efter styrketræning.

Her får du nogle eksempler på nogen af dem.

Proteinpulver

De fleste af os har nok prøvet proteinpulver, og de kan stort set fås i alle prislag og i forskellige former. F.eks. æggeprotein, mælkeprotein osv.

Jeg plejer at gå efter Whey-protein. Men du kan også få risproteinpulver, soyaproteinpulver (undgå det), æggeprotein og kasseinprotein. Stort set uanset hvilken form du køber, kan du ret hurtigt få masser af protein lige efter træning.

Det meste proteinpulver kan fås med smag, så der er masser at vælge i mellem. Alt fra chokolade, vanilje til banan. Jeg plejer dog at gå efter neutral proteinpulver, da jeg ikke ønsker de ting, som de putter i for at give  det smag.

De blandes typisk med enten vand eller mælk. Hvis du gerne vil have endnu mere protein, kan du vælge mælk. Men der er ikke rigtig nogle grund til det, og personligt blander jeg altid med vand.

Du kan se masser af proteinpulver hos Bodylab.dk. De har rigtig meget billigt proteinpulver, da de har deres egne mærker. Dem har jeg tit købt, og det kan jeg klart anbefale. De har endda en økologisk variant, som er langt billigere, end du kan finde andre steder.

Jeg har brugt Bodylab.dk flere gange. Jeg er især vild med deres nye økologiske proteinpulver, som er langt billigere end deres konkurrenter.

Proteinbarer

I stedet for pulver kan du i stedet vælge en masse forskellige proteinbarer. I dag kan de stort set købes alle steder. I næsten alle supermarkeder har de proteinbarer, da der er gået big business i den branche.

Inden du køber dem bør du lige kigge på ingredienserne, da der ofte er en masse crap i dem. Tilgengæld smager mange af dem vildt godt, og hvis du bare går op i at få masser af protein, vil jeg da bare gå i krig med dem.

Du finder billige proteinbarer hos både Bodylab.dk.

Proteinskake

Det er faktisk også muligt at købe færdiglavet proteinshakes, hvis du ikke selv gider stå og lave dem. Det er dog ikke særlig svært, hvis  du bare køber noget proteinpulver og en shaker. Men ok, det sker jo nogen gange, at det skal gå virkelig hurtigt, og så kan det være virkelig smart med en færdiglavet shake.

Du finder masser af dem her.

Gennem almindelig kost

Der findes faktisk en del kost,  som er ret let at indtage efter styrketræning, så du behøver ikke indtage proteinpulver, proteindrikke osv., hvis det ikke lige er dig.

Tun

Tun er fyldt med protein. Ifølge Foodcomp.dk har tun 25,3 g protein pr. 100 g. Så der er masser af protein at hente i tun. Hvis du styrketræner tre gange om ugen  eller mere (bør du dog ikke), vil jeg ikke anbefale, at du indtager tun efter hver træning, da du risikerer at få mange tungmetaller fra tun. Så husk lige at holde igen med tun.

Derudover ville jeg altid vælge  at købe tun i vand, da tun i olie ofte bruger skodolie. Der er en grund til, at tun ikke koster noget som helst.

Mælk

Personligt elsker jeg mælk. Hvis du skal indtage mælk efter styrketræning, skal du dog først finde ud af, om du kan tåle det. Der er ikke alle, der kan tåle mælk, selvom de fleste kan i Danmark. Der er ca. 3,5 protein pr. 100 ml mælk. Men det kan ikke anbefales, at du drikker en liter mælk, da det kan virke rimelig ubehageligt. Men en halv liter om dagen burde være fint.

Men som du nok selv kan regne ud, får du slet ikke ligeså meget protein som ved tun. Men da der alligevel er begrænsning på, hvor meget din krop kan indtage, kan det være fint nok. Så kan du altid få spist mere protein, når du kommer hjem efter styrketræning.