Inspiration

Kreatin er godt for hjernen

(sponsoreret indhold)

Kreatin er faktisk en ret fantastisk størrelse med masser af undersøgelser bag sig, som viser, at det virker. Når de fleste tænker på kreatin, tænker de på styrketræning, men det er også godt for din hjerne. Hvis du styrketræner er der god grund til, at du skal spise kreatin.

Der er ikke forskel på, hvilken kreatin du skal spise, om dit mål er at tænke klarere eller få mere ud af din træning. Det er vigtigt, at du ser kroppen som en helhed, og det er sådan set også grunden til, at det er godt for hele din krop. Restitution er ikke kun for de muskler, som du gerne vil blære dig med overfor til vennerne. Du bør i ligeså høj grad bruge det pga. for din hjernens skyld.

Hvis du ikke styrketræner, kan det klart anbefales at bruges alligevel.

Kreatin til styrketræning

Ja, det er jo her, at de fleste kender til kreatin, og det er med god grund. Kreatin får dig til at restituerer hurtigere, og derved kommer dine muskler sig hurtigt over en hård omgang træning. Derfor kan det selvfølgelig anbefales, at du tager kreatin efter styrketræning eller hvis du løbetræner. Personligt ville jeg ikke anbefale for meget cardio træning, men det kommer jeg tilbage til på et senere tidspunkt.

Styrketræning er hårdt for musklerne, da dine muskler skal løfte max hver gang. De fleste anbefaler, at du træner ca. 3 gange om ugen. For mange kan det være svært at nå at komme sig over denne slags træninger, og derfor er det en god idé at supplere med kreatin, så du hurtigere kommer dig over din træning.

Det nytter ikke noget at overtræne dine muskler. De skal have fred og ro til at blive større, og derfor er restitution faktisk en virkelig vigtig del af at styrketræne, selvom mange har en tendens til at glemme det. Når du indtager kreatin, restituerer din krop hurtigere, og du kommer hurtigere tilbage til at kunne styrketræne.

Selv hvis du ikke føler, at du har nogle problemer ved at styrketræne 3 gange om ugen, så får du stadigvæk noget ud at tage kreatin, for du sikrer på den måde, at dine muskler er 100 pct. klar til en ny omgang styrketræning. For de flestes vedkommende er det en god idé at supplere proteinpulver med kreatin.

Kreatin til hjernen

Et australsk forsøg har vist, at kreatin ikke kun er godt for sportsfolk, men faktisk også for folk, som gerne vil være klogere. Det er et interessant forskningsresultat, som viser, at kreatin er for os alle sammen. Og ja, det giver dig de 10 pct. ekstra, som du sikkert godt kunne bruge, siden du læser med her på siden.

I forskningsforsøget scorede folk højere IQ, når de indtog kreatin over en periode på seks uger. Jeg har selv prøvet at indtage kreatin i længere perioder, og det har virket overraskende godt. Da jeg brugte det mest, følte jeg mig friskere og kunne tænke mere klart, samtidig brugte jeg det som en del af styrketræning, eller hvis jeg skulle restituere hurtigere i bestemte situationer.

Jeg kan klart anbefale at tage det for hele din krops skyld.

Sådan indtages det

Det indtages typisk igennem pulver eller piller. Jeg har ikke selv prøvet at indtage dem igennem piller. Det er rimelig let at indtage pulveret, og det er stort set ligegyldigt, om du indtager det morgen eller aften. Jeg har prøvet begge dele, og det har ikke gjort den store forskel.

Jeg indtager det efter de anbefalede mængder, som der står på pakkerne. Normalt plejer det at være omkring 3 gram. Det er vigtigt at påpege, at hvis du indtager for meget af det, sker der ikke så meget andet, end det ikke hjælper dig, så det er blot spild af penge.

Bare indtag den normale mængde og hold også gerne nogle pausedage fra det engang i mellem. Det er især godt, hvis du føler dig træt og har brug for at restituere mere end sædvanligt.

Det fås hos stort set alle sports- og helseforretninger i Danmark, så det burde være lige til at finde.

Du kan købe det hos Bodyman.dk. Her kan du både købe det i pille- og pulverform.