Inspiration

Spis masser D vitamin

(sponsoreret indhold)

Der findes mange danske kosteksperter, som siger, at vi skal droppe at spise så mange vitaminer. I stedet for skal vi sørge for at have en sund varierende kost. Det ene udelukker dog ikke det andet, og de fleste anerkender, at danskere ofte har D vitamin mangel om vinteren. Det skyldes, at vi ikke får særlig meget sollys om vinteren. Det er primært fra solen, at vi får D vitamin.

Den stadig større gruppe af biohackere mener dog, at vi sagtens kan spise langt mere D-vitamin, end eksperterne fortæller os. På Bulletproofexec.com anbefaler han, at du spiser 1000 IU (internationale enheder) pr. ca. 10 kg.

Jeg er stor fans af D vitamin, og jeg synes helt klart, at du bør spise dem næsten hele året rundt. Du kan nok godt holde en pause fra dem om sommeren,

Sådan finder du ud af, om du har  D vitamin mangel

Det er faktisk ret let at finde ud af, om du har D vitamin mangel, da du kan få det målt hos din læger. Det bedste er, at det er helt gratis at få målt. Du skal blot sige til din læge, at du gerne vil have målt dit D vitamin niveau, og så burde der ikke være nogle problemer med det.

Jeg har selv fået mit målt på denne måde. Jeg fandt ud af, at jeg havde D vitamin mangel, og det var på trods af, at jeg allerede spiste D vitamin piller. Så når kosteksperter siger til dig, at du ikke behøver spise dem, skal du være påpasselig med at lytte til dem.

Prøv dig frem

Når du først er begyndt at spise dem, er det faktisk ikke engang sikkert, at du spiser nok af dem. Derfor er det en god idé at få dit niveau målt flere gange. Her er det en god idé at spise den samme mængde over et stykke tid og så få det målt.

Du skal insistere overfor din læge på, at du får lov til at blive målt igen. Læger prøver tit at spise dig af med, at der ikke er nogle grund til, at du bliver målt.

Men det er din krop, og hvis du ikke passer på den, så gør ingen. Så prøv dig frem og få dit niveau målt igen og igen, indtil du er sikker på, at du indtager nok vitamin D.

Desuden kan dit niveau godt variere alt efter årstiden. Det gør det lidt mere tricky, da det de færreste af os gider få det målt hele tiden. Men mon ikke at vi snart kan få det målt derhjemme. 😀

Derfor er vitamin D godt for din krop

Den mest åbenlyse årsag er, at vi er bygget til at få sol. Nu hvor vi ikke er udenfor særlig meget mere, har mange af os kæmpe underskud på denne front. Dette er selvfølgelig ikke godt for os.

I følge Netdoktor.dk er D vitamin vigtigt for kroppens omsætning af kalk (calcium). Især da danskere er store tilhængere af mælkeprodukter, mig selv inkl., er det en god idé at indtage masser af D vitamin, hvis kalken ikke skal ende med at kalke os til. Så at sige.

De nævner også, at videnskab er begyndt at pege på d vitamin, hvis vi gerne vil undgå visse kræftformer. Det er dog et område, som der fortsat kræves en del forskning på, inden du skal spise masser af D vitamin af den grund.

Men få dit D vitamin niveau målt, og så kan du se, om du har et for lavt niveau. Hvis du bliver målt i vintermånederne, er det nok tilfældet.

Køb vitamin D her

Hvor meget D vitamin indtager du dagligt?