Inspiration

Sov bedre om natten med en klimavenlig ferie

I dag er det hotteste emne klima og klimaforandringerne, som kan ændre vores livsform på jorden fuldstændigt. Men som en helt normal person kan det være svært at overskue, hvad man egentlig selv kan gøre for at afhjælpe den kommende katastrofe, og hvad de mest klimavenlige handlinger egentlig er.

Klimaangst og ferie?

Fagfolk har fundet et nyt begreb for en angst, der knytter sig til klimaspørgsmålet, og det er ikke mærkeligt, at bekymringerne over klimaet og fremtiden kan få det til at bryde sammen for mange og holde os søvnløse om natten. Men vi er også bare mennesker, der har brug for en pause en gang i mellem – men må man nu heller ikke tage på ferie mere?

Jo – selvfølgelig må du tage på ferie. Det er bare spørgsmålet, hvordan du gør. I stedet for at flyve flere gange om året, kan man skifte en eller flere af de årlige flyrejser ud med en tur i bus eller med tog eller andre kollektive transportformer. Mange vælger også at tage bilen på ferie nu om dage på grund af det store klimaspørgsmål.

Har man taget toget eller bussen, kan man dog godt stå i den situation, at man har brug for en bil til at komme rundt, hvis der ikke er tilstrækkelig offentlig transport på feriedestinationen.  Læs f.eks. mere her om biludlejning på Kreta.

Kommentarer lukket til Sov bedre om natten med en klimavenlig ferie