Blog,  Guider,  Inspiration

Få mere ro i dit hjem

Det er faktisk sådan, at hvile og ro, i meget høj grad, kan påvirkes af vores omgivelser. Derfor skal man tænke meget  på, hvordan man indretter sit hjem, når man skal tilrettelægge for god restitution og hvile. Derfor er ikke dette noget du bør undervurdere. Her kan du læse mere om, hvordan du får mere ro ind i dit hjem. 

Sørg for godt indeklima og god indretning

“Ro” handler ikke udelukkende om støj, men om omgivelserne som helhed. Derfor kan det godt være ting i din indretning, der tilrettelægger for mere restitution og hvile. Det kan være helt konkret i forhold til at have en god seng, der giver god hvile, en god sofa eller stol, så man får god støtte og kan slappe godt af. Der er mange faktorer. Hvis man arbejder hjemmefra, kan man også tilrettelægge for mere ro, ved at lave en rolig og fin arbejdsstation, så man får de bedste mulige vilkår for at arbejde godt og effektivt. Det er også vigtigt, at sørge for et godt indeklima, så man får nok luft til hjernen.

Sørg for at finde møbler og planter, som giver ro og varme til et rum. Måske kan det være en god ide at undgå den kolde og sterile minimalisme som har været in i mange år, hvis du gerne vil have ro og balance? Det er jo vigtigt, at du skal kunne slappe godt af, og derfor skal rummet også være funktionelt.

Hvordan balancen er i rummet, kan også gøre meget for ro og hvile. Vi bliver rolige af at opholde os i afbalancerede rum. Man kan for eksempel indrette efter de kinesiske feng-shui-principper, for den bedste mulige balance. Det er også vigtigt med farver og teksturer, og ikke mindst, hvad du hænger på dine vægge. Malerier og posters, giver nemlig ikke kun varme, farver og tekstur til et rum, men også ro. Der er meget stemning at hente i  ting du kan hænge op på væggen, og her får du samtidigt også muligheden for, at udtrykke din helt egne personlige stil.

Kunst kan have stor effekt

Kunst kan faktisk også have stor effekt, når det kommer til at skabe ro og stemning. Uanset om du er til abstrakt kunst, eller kunst med et motiv, så er det meget vigtigt, at man vælger noget der vækker en følelse hos en, og som er personligt. Det gør ikke bare din indretning bedre, det gør omgivelserne mere rolige og behagelige. Det er faktisk sådan, at kunst kan have meget at sige, for ro i dit hjem. Måske har du et maleri, der giver en helt særlig følelse af ro og hvile, som du kan lide at kigge på – det ville være noget helt andet uden. Derfor skal du sørge for, at kigge på malerier, hvis du vil have mere ro. Malerier har også en anden tekstur, end bare prints og posters, derfor giver de noget helt særligt.

Mynewart har flotte malerier til gode priser  som kan bidrage til at skabe ro i dit hjem. Her kan du få god kunst til gode priser, og du kan finde noget, der passer perfekt til dine behov.

Kommentarer lukket til Få mere ro i dit hjem