Inspiration

At holde ud eller melde sig ud

(sponsoreret indhold)

‘’Skal jeg holde ud, eller melde mig ud’? – dette spørgsmål er sikkert noget alle kommer til at stille sig selv på et eller andet tidspunkt i deres liv. Denne sætning kan nemlig passe på de fleste store og små udfordringer og beslutninger, og svaret er ikke altid simpelt.

Er man fx dukket op i fitnesscenteret træt efter en lang dag og synes at dagens træner presser én for hårdt, kan sætningen meget vel dukke op i ens hoved.

I denne situation bliver man oftest både stolt og tilfreds med sig selv bagefter, hvis man hanker op i sig selv og gennemfører træningen på trods.

Det samme gælder, hvis man skal løse en indviklet eller langtrukken opgave enten i skolen eller på arbejdet. Her lærer man ofte noget af de udfordringer, man møder i processen, både om det emne opgaven berører og om sig selv. Kan man formå at lykkes med noget, man før ikke var helt sikker i, rykker man sig i sin udvikling og i sin tro på sig selv.

Men der er andre situationer, hvor det kan være en styrke at give op og måske ligefrem brænde en bro. Befinder man sig fx i et samarbejde med én, som udviser respekt eller tiltro til én – eller modsat lægger urimeligt meget ansvar over på én, kan det være et tegn på, at det er tid til at sige fra og komme videre til noget andet.

Det kan være svært at vurdere, hvad den rigtige beslutning er, hvis ens intuition og mavefornemmelse pludselig viser sig at stride imod ens umiddelbare plan. Havde man fx tænkt sig at støvsuge men får hovedpine, er det ikke altid pinen værd at holde sig til planen.  

Har problemstillingen med større beslutninger at gøre, er det ofte en god idé at sove på det, så man ikke træffer unødige forhastede beslutninger.Kilder:http://www.campingskiklub.dk/2017/04/29/er-dit-fjernsyn-klar-til-at-modtage-tv-signal-i-tyskland/ og http://thorvalds.skysite.dk/

Kommentarer lukket til At holde ud eller melde sig ud