Inspiration

30 dage uden gluten og sukker

(sponsoreret indhold)

Jeg læste om en 30 days challenge på en paleo blog, som jeg fandt virkelig interessant. Det går godt og godt ud på, at du ikke spiser gluten og sukker i 30 dage.

Jeg har tænkt mig at prøve denne udfordring. Det skal siges, at jeg tidligere har spist paleo men på det seneste har jeg haft nogle problemer med, at jeg spiser alt for meget sukker og gluten.

Hvis du vil være mere optimal, bør du prøve at tage denne udfordring. Hvis du er overvægtig, skal du virkelig tage denne udfordring seriøst, da den vil give dig nogle vidunderlige resultater.

Men som sådan er denne blog ikke lavet for, at folk skal tabe sig. Udgangspunktet er her, at vi gerne vil blive mere optimale. Denne udfordring giver dig helt sikkert 10 pct ekstra.

Paleo kaldes også stenalderkost, og den består godt og godt af, at du spiser kød og grøntsager og masser af fedt.

Hvad gør udfordringen ud på?

Kort og godt skal du undvære alt med gluten og sukker i 30 dage. Grunden til at du skal prøve det i 30 dage skyldes, at så kommer du til at mærke, hvordan din krop har det uden gluten og sukker.

Jeg har tænkt mig at leve primal, da jeg ikke har noget mod mælkeprodukter. Jeg har tidligere holdt en pause, og jeg fik det ikke bedre af at droppe mælkeprodukter, og der er mange positive mælkeprodukter, hvis du altså kan tåle det. Find ud af det med at holde en pause og begynde igen.

Det er også ideen med denne udfordring. Spis kød (helst fra køer der har spist græs), grøntsager og mere fedt, end du plejer. Smør er din nye ven.

Hvis du ikke ved, hvordan du helt præcist spiser stenalderkost, lover jeg, at der snart kommer et indlæg med det, da det virkelig kan give dig mere energi. Men det oplever du nok efter denne udfordring.

Hvis du vil have mere energi, skal du prøve at lave denne udfordring med mig. Om 30 dage lover jeg at skrive om, hvordan det er gået.

Hvordan undvære jeg gluten?

Denne her er rimelig simpelt. Drop rugbrød, drop pasta. Ja drop alt som indeholder gluten.

Nu tænker du måske, hvad med ris? Du har sikkert hørt om, at det ikke er godt at spise for meget ris, og det er rigtigt nok, da det indeholder mange kulhydrater. Men i denne udfordring er det fint nok at spise.

Du overlever at spise ris og kartofler. Det skal blot ikke være hver dag, og det skal heller ikke være det, som du spiser dig mæt i. Ved ris er det f.eks. fint at spise det, hvis du spiser sushi. Som du kan se i den japanske kultur, fylder ris faktisk ikke vildt meget .Det er ikke meningen, at du skal proppe dig med det.

Hvordan undvære jeg sukker?

Ja, hvad tænker jeg egentlig på her? For du har sikkert hørt, at kroppen skal bruge sukker for at overleve.

Men du må også godt spise sukker fra frugt men cut det drastisk ned. Du kan evt. spise 1–2 frugter om dagen.

I starten vil din krop skrige af sult, da den er vant til at få kick af sukker og kulhydrater. Den vil skrige, at du skal spise noget lige nu, ellers vil du dø.

Din krop er blot ved at vænne sig til, at du skal få energi fra fedt i stedet for fra sukker og kulhydrater. Hold ud, du skal nok få mere energi.

Jeg håber, at du vil prøve denne 30-dages udfordring med mig.

Du er meget velkommen til at smide kommentarer løbende og fortælle om, hvordan udfordringen skrider frem for dig.

Kommentarer lukket til 30 dage uden gluten og sukker