Inspiration

Tag pauser fra præstationssamfundet

Vi lever i et præstationssamfund, og selvom ikke alle kan mærke effekten af dette, kan det stadig være godt at hjælpe sin hjerne. Hjernen har nemlig brug for pauser, hvor vi ikke hele tiden sammenligner os selv med andre mennesker.

Hjernen i et moderne samfund

I det samfund vi lever i, skal vi, fra vi er helt små, præstere. Helt fra vi er babyer bliver vi rost, hvis vi klarer en opgave bedre eller hurtigere end andre børn. På den måde bliver det en mentalitet helt fra vores tidlige barndom, at vi skal klare os bedre end andre.

Fra naturens side har hjernen brug for at få en pause, når den har løst en stor opgave. Dette er dog ikke noget, de fleste mennesker giver hjernen lov til. Har man løst en stor opgave på arbejdet eksempelvis, begynder man på det samme på den næste opgave, som man skal klare endnu bedre end den forrige.

Skab ro

Det kan være en god idé at blive opmærksom på, at hjernen sommetider har brug for ro. En pause er oplagt, men du kan ligeledes forsøge at lave noget, hvor det ikke betyder så meget, hvordan du klarer dig. Så længe du hygger dig. Læs mere om afbræk i hverdagen.

Kommentarer lukket til Tag pauser fra præstationssamfundet