Annonce

Sådan får du succes på aktiemarkedet

Mange taler om disse år om at investere, og rigtigt mange har også kastet sig ud i at handle med aktier. Aktiehandel kan være en rigtigt god måde at spare op på, ikke mindst for at undgå de negative renter, som bliver sværere og sværere at komme udenom. Her ser vi på nogle af de faktorer, der skal til for at du får succes på aktiemarkedet.

Selvom mange anser investering i aktier som en måde at undgå negative renter på, er det værd at huske på, at man hurtigt kan tabe lige så meget eller mere, end de negative renter ville have beløbet sig til, og aktiemarkedet bør altså ikke ses som en skudsikker mulighed for at tjene penge.

Få styr på din risiko

For at få succes på aktiemarkedet, bør man starte med at få styr på sin risikoprofil. Mange har det bedst med kun at investere i solide, danske aktier fra C25-indexet, mens andre føler sig mere risikovillige og også investerer i f.eks. Netflix, som du kan læse mere om på Aktieskole, Tesla eller de såkaldte memestocks som AMC eller Gamestop. En fornuftig tilgang kan være at beslutte at halvdelen af ens portefølje skal bestå af indexfonde eller solide aktier, mens 35% kan være til aktier med lidt mere risiko og endelig 15% til at lege med og f.eks. købe aktier, hvor der kan være en stor gevinst at hente, men hvor alle pengene altså også kan være tabt.

Sov på det inden du køber

Alt for mange nye investorer opfatter aktiemarkedet som en spillebule og køber uden at have tænkt sig om. Det kommer der sjældent noget godt ud af, så sov derfor på det, inden du beslutter dig for at købe, eller for den sags skyld sælge, noget. I et hektisk øjeblik, hvor andre måske hyper en aktie for egen vindings skyld, kan man komme til at træffe dårlige beslutninger, som man næste dag måske fortrød.

Sæt dig ind i sagerne

Når man gerne vil skabe et afkast og tjene penge på at investere, kan man med fordel sætte sig ind i, hvordan markedet egentligt fungerer, og ikke mindst forhold omkring de enkelte virksomheder, man overvejer at investere i. Find analyser, lyt til Millionærklubben, læs finansnyheder og deltag evt. i investeringsgrupper på de sociale medier, så du ved, hvad du laver og dermed kan træffe bedre beslutninger. Du kan også tage kurser i f.eks. teknisk analyse, hvor du lærer at analysere aktier og finde de bedste tidspunkter at handle på.

Kommentarer lukket til Sådan får du succes på aktiemarkedet