Inspiration

En kort introduktion til online lån

Der kan findes mange grunde til at ønske et lån. Det er ikke altid, man har en stor mængde penge til overs, hvorved det ikke er ligetil at tage ud på en drømmerejse, finansiere sit bryllup eller lignende. Efterhånden er der dukket mange online låneselskaber op til at varetage denne slags ønsker, men de kan være svære at finde rundt i. Derfor er det noget, vi vil se på her.

Hvor mange penge kan man låne?

Et af de mest umiddelbare spørgsmål med henhold til online lån, er hvor mange penge, man kan låne. Dette kan variere. Helt almindelige forbrugslån kan ligge på alt mellem 1.000 og 500.000 kr. Det er dog ikke alle, der både tilbyder små og store lån.

Oftest specialiserer de sig enten i de mindre kviklån, som skal betales relativt hurtigt, eller i større lån som hyppigt følger med en fornuftig afbetaling over mange år. Søger man imidlertid et større lån, der ikke er et forbrugslån, for eksempel til et hus, gør man klogt i at søge boliglån eller realkreditlån i stedet for.

Gode råd til at vurdere låneselskaber

Det er bedst at bruge god tid på at afklare sig med, hvor stort et beløb man har behov for, og hvor hurtigt man ville kunne betale det af. Som regel er lånet billigere, jo hurtigere du kan betale det tilbage. Online låneselskaber kan ofte have billigere renter og bedre lånevilkår end fysiske banker, da de ikke har de samme store udgifter. I mange låneordninger kan man selv bestemme raten på afbetalingen, hvor lang tid den skal forløbe over, og man har mulighed for at tage et lån med rentefrihed i en bestemt periode.

Når man ansøger om lån

Der gælder ikke de samme krav hos alle låneselskaber. Det mest almindelige krav er, at man er minimum 18 år, mens nogle kan kræve, at man er helt op til 25 år. Det er mest for at forsikre sig om, at unge ikke ender op i en situation, hvor de har problemer med at betale tilbage, da de typisk kun har SU eller elevløn. Andre krav kan være, at man er i arbejde, er pensioneret eller studerer.

Det kan også være, at de vil have, at man ikke står i RKI databasen eller at man oplyser, hvor stort et månedligt rådighedsbeløb man har. Når man har besluttet sig for et låneselskab, skal man af sikkerhedsmæssige grunde logge ind med NemID, hvorefter man skal give samtykke til, at de indhenter oplysninger om din indkomst, lønsedler og seneste årsopgørelse fra SKAT.

Med denne information foretager de en kreditvurdering for bedre at kunne afgøre, hvorvidt du vil være i stand til at betale lånet tilbage. Du kan få mere at vide om låneprocessen på https://lånet.dk.

Kommentarer lukket til En kort introduktion til online lån