Annonce

Som forælder er det yderst vigtigt at sikre dit barns sikkerhed. En måde at gøre dette på, er ved at lære dit barn selvforsvarsfærdigheder. Det er vigtigt for børn at lære at beskytte sig selv, da dette kan hjælpe dem til at føle sig mere selvsikre, og sikre i forskellige situationer.

I følgende blogindlæg vil vi gennemgå nogle selvforsvarsteknikker for børn og give tips til, hvordan man lærer dem disse effektivt.

 

  1. Lær børnene at være opmærksomme

Det første skridt i selvforsvar er at blive opmærksom på sine omgivelser. Lær altid dit barn at være opmærksom på, hvad der sker omkring det, uanset om det går i skole, leger i parken eller endda befinder sig derhjemme. Sørg for, at du ikke gør dit barn paranoid eller bange for alle fremmede, men tilskynd det til at være opmærksom på mennesker, andres adfærd og stole på sine instinkter, hvis det føler, at noget ikke er rigtigt.

 

  1. Øv de grundlæggende selvforsvarsteknikker

De grundlæggende selvforsvarsteknikker kan være enkle og effektive. Lær dit barn nogle grundlæggende bevægelser som at slå, sparke og blokere. Øv disse teknikker regelmæssigt, så teknikkerne bliver en anden natur for dit barn. Gør dette på en sjov måde, og ikke så alvorligt. Det er i hvert fald den bedste måde at lære på!

 

  1. Tilskynd børnene til at tale op

En af de mest effektive måder for børn at afskrække en potentiel angriber på, er at sige fra og skabe støj. Lær dit barn at fortælle en voksen, hvis det føler, at nogen er upassende, eller skrige, hvis det fornemmer at være i fare. Dette tiltrækker andres opmærksomhed, som så kan komme barnet til undsætning og hjælpe.

 

  1. Lær børnene at løbe væk

I nogle situationer kan den bedste fremgangsmåde være at stikke af. Tilskynd dit barn til at være parat til at løbe, hvis det føler sig truet eller i fare. Lær dit barn at løbe mod hjælp.

 

  1. Rollespil forskellige scenarier

Rollespil af forskellige scenarier kan hjælpe dit barn med at føle sig mere forberedt i tilfælde af en nødsituation. Øv de scenarier, hvor du forestiller dig at være en, der griber fat i barnets arm, der prøver at tage dit barns rygsæk eller en, der prøver at lokke det ind i en fremmed bil. Rollespillet afhjælper forskellige måder at reagere på i hvert scenarie, så dit barn føler sig sikker på sine evner til at beskytte sig selv. Gør dette til en leg, så det er sjovt.

 

Konklusion

At lære dit barn selvforsvarsfærdigheder, kan give det de værktøjer, det har brug for, til at beskytte sig selv i forskellige situationer. Tilskynd dit barn til at forblive opmærksom, øve grundlæggende teknikker, skabe støj, hvis det føler sig truet, løbe mod hjælp, hvis det er nødvendigt, og brug rollespillet til at demonstrere forskellige scenarier. Ved at gøre dette, kan du hjælpe dit barn til at føle sig mere selvsikker, og give det de færdigheder, det har brug for, for at forblive trygt.

 

Det er vigtigt at gøre dette på en legende måde, så dit barn ikke bliver bange for alle fremmede eller angst for at være sammen med andre mennesker i al almindelighed. Ikke alle fremmede er dårlige, og vi lever i et sikkert land.

Kommentarer lukket til Som forælder er det yderst vigtigt at sikre dit barns sikkerhed. En måde at gøre dette på, er ved at lære dit barn selvforsvarsfærdigheder. Det er vigtigt for børn at lære at beskytte sig selv, da dette kan hjælpe dem til at føle sig mere selvsikre, og sikre i forskellige situationer.