Annonce

Indledning til afbrændingsforbuddet

Det danske landskab og dets naturområder tilbyder et utal af rekreative muligheder. En af disse er muligheden for at tænde op for et bål og nyde den autentiske oplevelse af at lave mad udendørs, varme sig ved flammerne, riste skumfiduser eller bare nyde synet af gnistende gløder under en stjernehimmel. Men i særligt tørre perioder kan det danske vejrforhold resultere i et afbrændingsforbud. Men hvad indebærer et sådant forbud præcist?

Hvad er et afbrændingsforbud?

Afbrændingsforbud er en foranstaltning, der træder i kraft, når der er stor risiko for brandspredning på grund af tørre vejrforhold. Et afbrændingsforbud forbyder enhver form for åben ild i naturen. Det inkluderer afbrænding af haveaffald, brug af ukrudtsbrændere, bål og grill, hvis det sker uden for dertil indrettede bål- eller grillpladser. Forbuddet gælder både private grundejere og offentlige arealer. Det er kommunen, som udsteder og ophæver et afbrændingsforbud, og det sker typisk i samråd med det lokale beredskab.

Konsekvenser af afbrændingsforbuddet

Overtrædelse af et afbrændingsforbud kan have alvorlige konsekvenser. Først og fremmest udgør det en stor risiko for menneskers liv og sundhed, samt for vores fælles naturarv. Skovbrande kan ødelægge store naturområder og resultere i tab af dyreliv. Der kan også være økonomiske konsekvenser for den der overtræder forbuddet. Overtrædelse af afbrændingsforbuddet kan nemlig medføre bøder eller i værste tilfælde fængselsstraf.

Hvordan man holder sig underrettet om et afbrændingsforbud

Tjek kommunens hjemmeside

For at være sikker på ikke at overtræde et afbrændingsforbud, bør man jævnligt tjekke sin kommunes hjemmeside. Her vil man typisk kunne finde oplysninger om, hvorvidt der er udstedt afbrændingsforbud. Nogle kommuner tilbyder også en sms-service, hvor man kan blive adviseret, når der udstedes et afbrændingsforbud.

Mere information om afbrændingsforbuddet

For mere detaljeret information om, hvordan afbrændingsforbuddet fungerer og hvad det betyder for din udendørsaktivitet, kan du læse mere på outdoorpro.dk

Kommentarer lukket til Indledning til afbrændingsforbuddet