Annonce

Har bitcoin nået toppen, eller kommer det igen?

Kryptovalutaer er stadig et populært aktiv at investere i, selvom det måske allerede har haft sit højdepunkt. Bitcoin er en af disse valutaer, og der er stadigvæk meget snak om den. For at svare på spørgsmålet i overskriften, så kan man sige det følgende: Der er ingen, der kan forudse, om bitcoin har nået toppen eller om kursen kommer op igen. Der er dog nogle ting, der peger på, at kursen godt kunne stige i fremtiden – men den kan selvfølgelig også falde igen.

Sådan køber du bitcoin

Vær opmærksom på, at der er en stor mængde hjemmesider og børser, der tilbyder Bitcoin, men nogle af dem kan være sat i verden for at snyde dig. Derfor er det vigtigt at læse mere om Bitcoin, samt hvordan man køber Bitcoin, inden man bare går ind på en tilfældig hjemmeside og gør det.

 

Efter du har læst om de forskellige platforme og børser, så handler det om at vælge en. Fordi du nok har set en oversigt over reelle platforme, så forholder vi os ikke til om hvorvidt de er ægte eller ej. Platformen eller børsen kan du vælge ud fra forskellige parametre.

 

En vigtig parameter er selvfølgelig “prisen” – det vil sige gebyrerne forbundet med handel. Disse kan svinge virkelig meget, fordi der er mange forskellige slags gebyrer, som man skal kende til. De mest simple gebyrer kan du finde direkte på forhandlerens hjemmeside. Dette er typisk et gebyr for trading, og man kan forvente, at dette ligger på et par procent, hvis du betaler med bankoverførsel. Denne betalingsform har nemlig ikke så store gebyrer forbundet med den, fordi at det er billigt for virksomheder at tage imod bankoverførsel, og risikoen er også relativt lav. Vælger du derimod kreditkort eller lignende, så kommer det til at være nogle højere gebyrer, du møder. Dette skyldes, at det koster virksomheden et par procent af beløbet at modtage denne betalingsform.

 

Da Bitcoin ikke bliver handlet i DKK, så skal du også påregne gebyrer for veksling. Dette kan godt blive et par procent, hvis din bank ikke har så gode valutamarginaler eller hvad det nu hedder hos den specifikke bank.

Kommentarer lukket til Har bitcoin nået toppen, eller kommer det igen?